Skip to main content

Als je zwanger bent wil je natuurlijk het beste voor je baby. Het is daarom essentieel om goed voor jezelf te zorgen. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Nu de superfoods je om de oren vliegen, kun jij je afvragen of je deze nu juist wel of niet tijdens je zwangerschap moet eten. Wij weten alles van hennepzaad en leggen je daarom graag uit wat hennepzaad bij zwangerschap voor je kan betekenen.

Kan je hennepzaad tijdens zwangerschap gebruiken?

Om direct antwoord te geven op deze vraag; ja, je kan hennepzaad eten tijdens je zwangerschap. Uiteraard is het wel verstandig (ook wanneer je niet zwanger bent) om hennepzaad van goede kwaliteit te kopen. Kies altijd voor hennepzaad van gecertificeerde telers, zodat je de juiste kwaliteit in handen hebt. Ook belangrijk om te vermelden is dat hennepzaad, zoals onze Natural Green Hearts en Natural Green Protein, geen THC (tetrahydrocannabinol) bevat en dus absoluut niet schadelijk kan zijn voor jou of je kindje.

Gezondheidsvoordelen van hennepzaad bij zwangerschap

Hieronder vind je de voordelen van hennepzaad en zwangerschap.

Gezonde vetten

Omega-3 zijn belangrijke vetzuren, zeker tijdens je zwangerschap. De hersenen van je kindje zijn grotendeels gemaakt van vetweefsel en worden al in een vroeg stadium van de zwangerschap ontwikkeld. Omega-3 levert hier een bijdrage aan, het houdt onder andere de celwanden soepel wat de communicatie tussen verschillende cellen verbetert. Ook verkleint een goede balans in omega-3 vetzuren de kans op een postnatale depressie. Het is dus zowel voor jezelf als voor je kindje belangrijk om voldoende gezonde vetten binnen te krijgen. Hier is hennepzaad uitermate geschikt voor. Hennepzaad bevat omega-3 en is volledig plantaardig. Je kunt dit met een gerust hart aan je dagelijkse voeding toevoegen. Strooi het bijvoorbeeld over je yoghurt, een smoothie of salade.

Eiwitten

Eiwitten zijn essentiële bouwstoffen die ons lichaam nodig heeft voor de opbouw van weefsels. Iedereen heeft voldoende eiwitten nodig, maar wanneer je zwanger bent is het verstandig hier wat extra van binnen te krijgen. Vooral in het tweede en derde trimester van je zwangerschap heeft je lichaam extra eiwitten nodig voor de ontwikkeling van de placenta en de groei van de baby. Als je eiwitten uit natuurlijke producten wilt halen, kan dat heel goed met hennepzaad. Onze Natural Green Hearts en Natural Green Protein bevatten bijvoorbeeld 33% plantaardig eiwit.

Belangrijke mineralen

Mineralen zoals zink, calcium en ijzer zijn onwijs belangrijk tijdens je zwangerschap. Calcium helpt zwangerschapsvergiftiging voorkomen en draagt bij aan de bouw van het been-, bloed-, zenuw-, en spierstelsel van je kindje. IJzer is ook betrokken bij diverse processen tijdens je zwangerschap. Het is onder andere nodig voor de placenta en de groei van je baby. Een ijzertekort ligt tijdens je zwangerschap op de loer, waardoor het verstandig is hier gedurende de hele zwangerschap extra alert op te zijn. Zink speelt ook een rol bij de groei en ontwikkeling van je kindje. Ook al deze mineralen zijn terug te vinden in hennepzaad.

Ben jij overtuigd? Bestel dan nu de Natural Green Hearts van Primal Health. Hiermee verzeker je jezelf van hennepzaad van hoge kwaliteit, welke jij zonder zorgen aan je dagelijkse voeding toe kunt voegen.